DENKKRACHT

Snappen hoe je denkkracht samenhangt met effectiviteit in diverse contexten. Return –on- intelligence! Hoe overtuigingen je kunnen helpen of tegen kunnen werken. Hoe onderzoek en aandacht je aan relevante feiten helpt op basis waarvan je de goede conclusies of besluiten kunt nemen. Hoe je jezelf verbreedt in je denken, voorkomt dat je steeds hetzelfde rondje rotonde loopt.

WILSKRACHT

Onderzoeken wat belangrijk voor je is, hoe je opvattingen over waarden zich ontwikkelen gedurende je loopbaan. En dan de eerste stappen concretiseren en realiseren. Het is veel meer dan een kwestie van doen: het gaat om zelfbeheersing, om zelfreflectie, om oefening, om succes kunnen zien.

VEERKRACHT

Omgaan met teleurstelling en tegenslagen, met veranderingen. Dit vraagt een 3-tal routes van je: je steeds realiseren wat belangrijk voor je is, accepteren van de realiteit van vandaag en improviseren opdat alternatieven ontstaan. Zelfreflectie en oefening helpt je op deze drie factoren vooruit.

DAADKRACHT

Vaak weet je wel wat je te doen staat, maar lukt het maar niet die eerste stappen te zetten. Of lijkt het alsof jij de enige bent die ziet hoe hard je werkt. Kleine gedragsexperimenten helpen je aan zichtbare resultaten, hoe klein ook. En die zijn super belangrijk om een ingezette koers te kunnen inzetten en volhouden.