De overgang

Van de ene naar de andere plek gaan, zegt de definitie. Of het stoppen van de vrouwelijke cyclus als markering van de volgende fase….de menopauze is voor vijftigers vaak wat de puberteit voor tieners is: stormachtig, instabiel, opnieuw uitvinden van jezelf. Allerlei bakens zijn aan het verschuiven, zoals op het werkfront – door reorganisaties, outsourcing of gewoon omdat je je realiseert dat je netwerk aan het uitdunnen is door vertrekkende collega’s-. En op andere domeinen in je leven: je ouders leven misschien niet meer waardoor je je anders gaat verhouden tot je broers, zussen en andere familieleden. Je kinderen ontwikkelen zich door andere fasen heen waardoor jij je weer over je rol moet gaan beraden.
Kortom, alles houden zoals het was is geen optie.
Zo ben ik ook naar mijn Bont&Fier praktijk gaan kijken: waar sta ik over tien jaar? Wie ben ik dan in mijn rol van psychologe en coach? En waar, met wie? Het visualiseren van mijn toekomst geeft mij altijd inspiratie en ideeen wat te doen in het hier en nu. Deze opdracht geef ik mijn coachees ook vaak mee om hun verbeeldingskracht te ontwikkelen en benutten. Want voorspellen van je toekomst is nauwelijks meer mogelijk, en dus het uitstippelen van een gedetailleerd plan ook niet meer. Wat wel werkt is jezelf in verschillende scenario’s verbeelden, zien en voelen wat dat met je doet. Waar je zin van krijgt en niet. En dan weer loslaten, kijken wat er in de nabije toekomst aan kansen ontstaat. Die kansen herken je veel beter wanneer je de scenario’s gemaakt en doorlopen hebt. je wordt er alerter van.
Mijn kans ligt in de samenwerking met bedrijfskundige en business developer Nicole van Baardwijk en professor Patrick Reinmoeller: samen geloven we in de nood aan mentale kracht voor het volgende decennium. Met Patrick als het wetenschappelijke brein en data analist en Nicole die nooit om een idee verlegen zit en dit in online concepten weet uit te werken, wil ik de komende jaren nog meer voor mijn klanten kunnen bieden.
De overgang is voor mij zeker fysiek(OMG, waarom is er zo weinig beschreven over dit proces van vrouwen in een werkcontext! De regelmatige hitte door lijf en leden is echt niet te negeren…) maar ook mentaal: langzaam maar zeker transformeer ik naar een volgende werkidentiteit. Fysiek gaat Bont&Fier op in Woosh5, ons nieuwe label om te werken aan je mentale kracht. Mijn live coachingspraktijk blijft uiteraard gewoon overeind staan, daarnaast ontstaat langzaam maar zeker de online DoItYourself coaching omgeving, met een steuntje in de rug van E-Coaches. Ik pak naast mijn coach rol ook nadrukkelijker de Woosh5 Developmentrol op het gebied van E-Coaching: we ontwikkelen de E-pitstops de komende tijd verder uit. Wat een dynamiek en kansen zie ik voor me! Tegelijkertijd voel ik ook hoe ik stap voor stap wankelmoedig deze fase betreed.
De overgang, benieuwd hoe jij die voor je ziet in 2016? Ik wens jullie allemaal een reflectief uiteinde en sprankelend nieuw begin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *