Woosh5.com: Een goed alternatief voor dure personal coaches

Mark Rutte sprak in 2010 al over ‘de veerkrachtige samenleving vol zelfredzaamheid’. Woosh5.com is een nieuw online platform voor persoonlijke ontwikkeling en biedt individuele gebruikers online hulp bij het groeien in veerkracht. Daarnaast wordt de bezoeker begeleidt in het aangaan van de veranderingen en uitdagingen van alledag.

Door inzicht in hun veerkrachtprofiel, online oefeningen en een E-coach voor een betaalbaar tarief komt zelfredzaamheid daadwerkelijk binnen handbereik van ieder die meer succes, geluk en kwaliteit van leven wil. Mee-en terugveren met deze veranderende wereld gaat niet vanzelf, getuige het feit dat stress als wereldziekte nummer 2 benoemd is in voorspellingen voor 2020. Stress kost de samenleving in 2014 rondom de € 1,8 miljard (bron Arboned). Professor Patrick Reinmoeller, mede oprichter van Woosh5: ‘Extreme stress heeft invloed op de regulering van emoties in je hersenen. Ieders psychologische veerkracht is uitermate belangrijk , het bepaalt of je een gezond en gelukkig leven leidt of door je kwetsbaarheid in psychische aandoeningen belandt.’

Wat is veerkracht precies?

Veerkracht is het vermogen om door te zetten, moedige keuzes te maken, geluk te creëren maar misschien wel vooral regie te nemen over je eigen leven, ook als het even tegen zit.  Lange tijd werd in de psychologie aangenomen dat veerkracht een vaststaand gegeven was: ‘Je hebt het, of je hebt het niet’. Maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat het te trainen is. Met inzicht en oefening worden we beter in rennen, schaken en presenteren. Met het ontwikkelen van veerkracht is het niet anders. Het –wetenschappelijke gefundeerde- veerkrachtprofiel van Woosh5.com geeft inzicht. Het oefenen gebeurt op de acht bouwstenen van veerkracht: emotiemanagement, empathie, persoonlijkheid, levenservaring, optimisme, vernieuwen, zelfbeeld en probleemoplossend vermogen.

Hoe werkt het?

‘De eerste stap om veerkracht te ontwikkelen is verantwoordelijkheid nemen voor wie je bent en wat je gebeurt. En de bereidheid te hebben eerlijk naar jezelf te kijken welk aandeel je hierin hebt. Door het veerkrachtprofiel krijg je beter door hoe dat bij jezelf werkt. Zo kun je steeds beter het heft in eigen hand nemen en van binnenuit blijven groeien. Je leert beter om veranderingen te managen in plaats van dat ze je overkomen. Met meer succes en geluk als gevolg. ’ Aldus psychologe en schrijfster Yolanda Buchel en bedrijfskundige Nicole van Baardwijk, mede-oprichters van Woosh5.com. ‘De huidige technologie maakt het mogelijk om je in dit proces goed te laten faciliteren zoals we dat ook zien op het gebied van afvallen, gezond eten en E-therapie. Het gaat hier echt om een ‘next level’ van persoonlijke onywikkeling’ .

Geen dure coach, gewoon een E-Pitstop

Het online platform van Woosh5 biedt mensen de gelegenheid even uit de ratrace te stappen en de tijd en ruimte te nemen om zichzelf onder de loep te nemen, met hulp van een E-Coach. Waar en wanneer je maar wil. Online hulp  bespaart tijd, geld en inspanning, aangezien iemand zelf bepaalt waar, wanneer en hoe lang hij aan de slag gaat en niet afhankelijk is van een training of sessie met een coach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *