Sandra Kamp

[blockquote align=”” cite=”” color=”5e6a6d” bcolor=”ffffff” ]

Zes maanden geleden had ik niet aan jou gedacht als mogelijke kandidaat voor zo’n global functie, maar nu kijk ik daar heel anders tegenaan”, zei hij in ons tweemaandelijkse gesprek. Een gewoonte die ik hem, mijn belangrijkste interne klant, overigens zelf had voorgesteld om meer samen te werken en me zichtbaarder bij hem te maken.

Met zijn drukke functie reist hij eigenlijk constant de wereld rond, waardoor hij amper tijd heeft als hij in Nederland is. Door hem periodiek te boeken, creëerde ik echter voor mezelf de kans hem echt eens te spreken en te horen wat zijn visie is. Waar hij heen wil, hoe en (vooral!) met wie.
Zijn uitspraak over de eventuele vacature was voor mij het eerste tastbare bewijs dat het Pitstop-traject dus toch had gewerkt. Ik ging er namelijk best sceptisch in, dat hele coachingstraject. Gemotiveerd was ik zeker, maar het leek me zo moeilijk om een ander uit te leggen wat ik anders in mijn werk wilde. Ik wist het zelf niet eens precies.

Vanaf het eerste moment klikte het met mijn coach. Ze was open en eerlijk, levendig en kleurrijk. Precies wat ik nodig had om de door ons samen opgestelde doelen te bereiken: spiegel voorhouden, duwtje krijgen én voelen, blik verbreden en daadkracht verhogen. Met name de eerste twee punten werden al snel bereikt door het werken met de ‘waaier van wording’ en het schrijven van eigen, heel persoonlijke verhalen.
Het proces werd gaandeweg persoonlijker dan ik van tevoren had gedacht. Maar het voelde goed en elke keer ging ik met veel zin naar de gesprekken toe. Ik kwam er met nog meer energie uit om verder aan de slag te gaan.

Het is nu bijna een jaar na het eerste gesprek met mijn coach en het Pitstop-programma is afgerond. Mijn doelen zijn grotendeels bereikt en ik ben met name zelfbewuster en heb meer inzicht in mijn eigen kunnen en vaardigheden. Daarbij durf ik meer initiatief te nemen en zie ik voor mezelf mogelijke toekomstscenario’s. Hoewel ik er voor mijn gevoel nog niet helemaal ben, kan ik zeggen dat het traject een succes was.

(Syngenta)
 
[/blockquote]